Followers

Thursday, August 15, 2013

Cara Buat Kek Coklat Extra Moist

 بسم الله الرحمن الرحيم   
   السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
  
Hari ni Sarah nak cerita cara penyediaan Tepung Segera Kek  Coklat Extra Moist yang sarah jual.. Senang je nak buat.. yang tak pernah buat pon boleh buat.. kalau dah malas sangat, campurkan je semua bahan-bahan yang diperlukan dan gaul..  Pastu masukkan dalam acuan.. haha.. jadi jugak tau.. sedap plak tu bila makan panas2..
 
 Tepung ni RM 8 je (tak termasuk pos).. Kalau beli yang dah siap dah di kedai dalam RM 25-RM30.. xtau la bila kedai tu buat.. mungkin dah masuk ubat tahan.. xtau la kan.. 
 
 
  Bahan2 yang diperlukan :

 1 pek tepung kek coklat extra moist
2 biji telur
susu cair
susu pekat
minyak
 
 Cara penyediaan kek ini ialah pukul telur sehingga kembang.. Masukkan susu cair susu pekat dan minyak. Pukul sebati. Masukkan tepung kek coklat extra moist sedikit demi sedikit sehingga habis. Boleh dibakar dalam ketuhar selama 45 minit pada suhu 170 c. Boleh juga dikukus selama 40 minit atau sehingga masak.. 
 
FREE TOPPING DAN CHOCOLATE RICE..
 
 
 Berminat pm sarah di facebook SARAH SUHAIMI atau page SUFI SHOPPE AND BAKE atau emailkan ke ssas_008@yahoo.com (^_^)
 

4 comments:

mujahidah maisarah said...

.lapar tgok kek tuhh.. resepi cam senang.. tapi sarah tak tulis bnyk mana sukatan dia..huu

SarahSuhaimi said...

sukatan untuk susu cair,susu pekat dan minyak ialah setengah cawan.. :)
resepi ada sekali dalam bungkusan.. mmg senang je nak buat.. (^_^)

FARIZA MOHD.YUSOF said...

Berapa harga sepaket?

SarahSuhaimi said...

RM8..pos rm6 utk semenanjung :)