Followers

Friday, June 28, 2013

ChurpChurp dan Says (^_^)


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam blogger semua.. Mesti bosan kan tengok sarah post tentang baju je..hehe.. ok la hari ni nak cerita sikit tentang blogger Dayang Deno.. Ada yang kenal?? Dia ada menerima tempahan doodle dan lain-lain..[TENGOK SINI] Sarah dah tempah kat dia profile picture dan cover facebook timeline untuk page sarah di facebook.. tak sabar tengok hasilnya.. Mesti cantik, cute2 gitu..hehe.. Nanti dah siap sarah tunjuk kat anda semua ye..

 Ok semua jom blogwalking mencari idea sambil tengok blog-blog lain yang cantik dan cun-cun.. Malu plak rasa tengok blog sendiri ni.. Tak sempat nak edit-edit :( Ada yang nak tolong editkan.. Kalau free ok la.. :p

Sapa yang xde Churpchurp dan says.. daftar sekarang dengan sarah.. rugi ada blog tak share iklan-iklan ni..dapat duit tau bila ada yang tengok.. share di facebook dan twitter pon boleh..Cepat-cepat daftar..Iklan tengah banyak ni..

Daftar ChurpChurp PERCUMA [KLIK SINI]
Daftar Says PERCUMA [KLIK SINI]


Tengok la hasil share sarah..Kalau anda yang rajin-rajin ni share mesti lagi banyak.. Bila dah cukup RM100 dah boleh cashout.. dia akan hantar cek ke rumah.. Pastikan anda isi nama, alamat dan no IC dengan betul ye.. Tutorial pasang iklan-iklan ni boleh google.. Ramai blogger yang dah buat tutorial..

 Ok.. Selamat Mencuba dan mendapat $$$$ ($_$)


Wednesday, June 26, 2013

Blouse Tunik Plain :)


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
Blouse Tunik Plain..Boleh dipakai ke pejabat atau aktiviti santai yang lain.. Harga yang berpatutan untuk jenis kain yang bermutu.. Material juga berkualiti tinggi dan jahitan yang kemas untuk keselesaan anda.. Kalau ada yang berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^) 


 

 

Harga : RM70 Termasuk pos
Bahan :Cotton Silk Denim
UKURLILIT
Ukuran Size M=: Bahu 15",Dada 39",Lengan 22",Labuh Baju 35".
Size L=Bahu 15.7",Dada 40",Lengan 22",Labuh Baju 35".
Size XL= Bahu 16",Dada 42",Lengan 22.5',Labuh Baju 35".

 Berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)
 

Blouse Muslimah Kotak :)


 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

  Blouse Muslimah Kotak..Boleh dipakai ke pejabat atau aktiviti santai yang lain.. Harga yang berpatutan untuk jenis kain yang bermutu.. Material juga berkualiti tinggi dan jahitan yang kemas untuk keselesaan anda.. Kalau ada yang berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)


 
 

 
 
 

  Harga : RM55 Termasuk Pos
Bahan : Cotton
UKURAN:UKUR LILIT
S-bahu :14.5",dada:38",pinggul :42",labuh lengan :21.5",labuh baju :29"
M-bahu:15",dada :39",pinggul :44",labuh lengan :21.5",labuh baju :29"
L-bahu :15.5",dada :42",pinggul : 45",labuh lengan :21.5",labuh baju : 30.5"
XL- bahu :16",dada :43",pinggul :46'',labuh lengan :21.5",labuh bju :30.5"

 Berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)

Thursday, June 20, 2013

Blouse Tunik ;)


 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Blouse Tunik.. Boleh dipakai ke pejabat atau aktiviti santai yang lain.. Harga yang berpatutan untuk jenis kain yang bermutu.. Material juga berkualiti tinggi dan jahitan yang kemas untuk keselesaan anda.. Kalau ada yang berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)





 

 Harga : RM65 Termasuk pos
Bahan :Cotton
Ukuran : UKURLILIT
Size M=: Bahu 15",Dada 39",Lengan 22",Labuh Baju 35"
Size L=Bahu 15.7",Dada 40",Lengan 22",Labuh Baju 35".
Size XL= Bahu 16",Dada 42",Lengan 22.5',Labuh Baju 35".

 Berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)


Blouse Muslimah Moden :)


 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Jom tengok2 blouse muslimah moden ni..  Boleh dipakai ke pejabat atau aktiviti santai yang lain.. Harga yang berpatutan untuk jenis kain yang bermutu.. Material juga berkualiti tinggi dan jahitan yang kemas untuk keselesaan anda.. Kalau ada yang berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^) 

 
 
 

Harga : RM60 Termasuk Pos
Bahan : Cotton Silk Denim
UKURAN: UKUR LILIT
S-bahu :14.5",dada:38",pinggul :42",labuh lengan :21.5",labuh baju :29"
M-bahu:15",dada :39",pinggul :44",labuh lengan :21.5",labuh baju :29"
L-bahu :15.5",dada :42",pinggul : 45",labuh lengan :21.5",labuh baju : 30.5"
XL- bahu :16",dada :43",pinggul :46'',labuh lengan :21.5",labuh bju :30.5"

Berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)

Friday, June 14, 2013

Senyumlah Wahai Hati yang Bersedih


Saat kita didatangi ujian dan rintangan, hati mula menangis tanpa henti.. Ya Allah..semua ini terasa terlalu berat untuk ditanggung.. Cuba juga untuk melupakan.. Tapi kesedihan itu datang jua tanpa diundang.. Air mata mula membasahi pipi..

 Wahai hati-hati yang bersedih, begitulah kehidupan di dunia ini.. Tidak semuanya indah.. Kita sendiri tak menjangka perkara itu akan terjadi kepada kita.. Semuanya telah diatur oleh Allah.. Bersabar lah dan teruskan kehidupan mu.. Ingatlah yang Alllah ada bersama kita.. Senyumlah dan redha menerima takdirmu itu..Air mata tangisanmu kerana merasa kerdil kepada Allah lebih berharga.. 


Wahai hamba Allah, semua gambar-gambar yang kau lihat dan pandang, segala yang kau dengar dan tangisi, simpanlah jadikan pedoman.. Supaya harimu esok lebih bermakna tanpa kesedihan hari ini..
 
Bersedihla jika iman kita berkurang.. Bersedihlah jika kita banyak melakukan dosa-dosa kepada Allah.. Setiap ujian,dugaan merupakan salah satu tanda Allah sayangkan hambaNya. Allah mahu hambaNya mendekatkan diri kepadaNya, memohon, merintih.. Semoga kita sentiasa berada dalam kasih dan sayangNya.. Insya-Allah.. amin

*menulis entry ini sambil senyum (T-T)

Wednesday, June 12, 2013

Murah Murah (^_^)

  بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua.. Hari ni sarah nak listkan barang2 yang sarah jual.. Ada barang yang sarah tak masukkan lagi ke page Sufi Shoppe and Bake tau.. Harga2 ni hanya untuk orang2 yang like page Sufi Shoppe and Bake.. So, sape2 yang x like lg,
 (KLIK SINI).. Cepat2 pm sarah dan order sebelum kehabisan stok ok.. Antara barang2 nye adalah :

WhiteLight = Rm35 (TERMASUK POS)

Emjoi Tweeze = Rm35 (TERMASUK POS)

 Hyper Dental Peeling dan WhiteLight = Rm50 (TERMASUK POS)

 Infrared Slimming Camisole = Rm45 (TERMASUK POS)

High Waist Hip Up Short = Rm25 (TERMASUK POS)
Extra High Waist Hip Up = Rm35 (TERMASUK POS)
Sleeping Slimming Patch (10 pieces) = Rm25 (TERMASUK POS)
Waist Trimmer = Rm35 (TERMASUK POS)

 
Blouse Plain = Rm60 (TERMASUK POS)

Blouse Tunik = Rm65 (TERMASUK POS)
 Kurung Shasa= Rm160 (TERMASUK POS) 

 Blouse Muslimah Moden= Rm60 (TERMASUK POS)

Barang yang sarah xletakkan gambar, anda google ok.. Harga termasuk pos..tambahan Rm3 bagi sabah dan sarawak.. Jangan tunggu lagi.. Jom berurusan dengan kami.. Pm sarah sekarang.. Terima Kasih :)

Tuesday, June 11, 2013

Sufi Shoppe and Bake

 
 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua.. Hari ni sarah nak cerita sikit tentang page Sufi Shoppe and Bake ni.. Page ni adalah page kakak sarah untuk promote roti,kek dan biskut kepada orang-orang sekitar Taiping.. Tapi sekarang sarah gune untuk jual barang secara online.. Setakat ini kami menjual blouse dan baju kurung.. Jemput ke page Sufi Shoppe and Bake ye untuk melihat koleksi-koleksi pakaian yang ada.. Untuk tempahan roti, kek dan biskut, kami hanya menerima tempahan bermula dari bulan ramadhan kerana pembuatnya sedang bercuti sekarang dan Insya Allah akan "buka kedai" semula secepat mungkin.. 

 
Tempahan cupcake yang kami terima sempena hari jadi
 
Tempahan yang kami terima untuk dibuat sebagai hantaran


Antara koleksi pakaian yang ada


Pm kami sekarang :)





Jom tengok-tengok koleksi lain yang ada sekarang.. cepat-cepat sebelum kehabisan stok.. Di sini, kami mementingkan pakaian yang menutup aurat dan labuh.. Jadi selesa untuk anda gayakan ke pejabat ataupun dipakai untuk berjalan-jalan.. Dan untuk pengetahuan anda semua juga, Sufi Shoppe and Bake merupakan sebuah syarikat yang telah didaftarkan.. ini adalah nombor lesen Sufi Shoppe and Bake (IPO346496-H).. Oleh itu, jangan ragu-ragu dan risau untuk berurusan dengan kami ya.. Terima Kasih :)