Followers

Thursday, August 22, 2013

Chocolate Chip Cookies

 بسم الله الرحمن الرحيم   
   السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
   
     Tepung Chocolate Chip Cookies 615g
Cara penyediaan:
1. Pukul 125g butter dan 1 biji telur sekadar sebati.
2. Masukkan tepung biskut dan gaul sebati.
3. Ambil sudu dan sudukan ke atas dulang biskut.
4. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 c selama 15 minit atau sehingga masak mengikut saiz biskut.
 
 
  Untuk tempahan pm sarah di facebook SARAH SUHAIMI atau page SUFI SHOPPE AND BAKE atau emailkan ke ssas_008@yahoo.com (^_^) 
 

Sunday, August 18, 2013

Resepi Chocolate Chip Muffin

 بسم الله الرحمن الرحيم   
   السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
 
Salam semua.. ok resepi untuk hari ini ialah chocolate chip muffin.. Berat tepung 550g.. Harga RM 9 (tak termasuk pos)..



Muffin:
1 Pek Tepung Chocolate Chip Muffin 
1 Cawan Minyak
1 Cawan Susu Segar
3 Biji Telur

Cara Penyediaan:
1. Pukul telur sehingga kembang. Masukkan minyak dan susu segar.
2. Masukkan kesemua tepung muffin dan kacau dengan sudip sahaja sehingga sebati.
 (Jangan kacau terlalu lama kerana muffin akan menjadi padat, sekadar 15 saat sahaja).
3. Sudukan adunan ke dalam acuan kertas muffin sehingga 2/3 acuan dan bakar pada suhu 180c selama 30 minit.
4. Sebelum bakar, anda boleh hiaskan dengan chocolate rice, badam cincang, chocolate chip dan sebagainya.


 Berminat pm sarah di facebook SARAH SUHAIMI atau page SUFI SHOPPE AND BAKE atau emailkan ke ssas_008@yahoo.com (^_^)
 

Thursday, August 15, 2013

Cara Buat Kek Coklat Extra Moist

 بسم الله الرحمن الرحيم   
   السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
  
Hari ni Sarah nak cerita cara penyediaan Tepung Segera Kek  Coklat Extra Moist yang sarah jual.. Senang je nak buat.. yang tak pernah buat pon boleh buat.. kalau dah malas sangat, campurkan je semua bahan-bahan yang diperlukan dan gaul..  Pastu masukkan dalam acuan.. haha.. jadi jugak tau.. sedap plak tu bila makan panas2..
 
 Tepung ni RM 8 je (tak termasuk pos).. Kalau beli yang dah siap dah di kedai dalam RM 25-RM30.. xtau la bila kedai tu buat.. mungkin dah masuk ubat tahan.. xtau la kan.. 
 
 
  Bahan2 yang diperlukan :

 1 pek tepung kek coklat extra moist
2 biji telur
susu cair
susu pekat
minyak
 
 Cara penyediaan kek ini ialah pukul telur sehingga kembang.. Masukkan susu cair susu pekat dan minyak. Pukul sebati. Masukkan tepung kek coklat extra moist sedikit demi sedikit sehingga habis. Boleh dibakar dalam ketuhar selama 45 minit pada suhu 170 c. Boleh juga dikukus selama 40 minit atau sehingga masak.. 
 
FREE TOPPING DAN CHOCOLATE RICE..
 
 
 Berminat pm sarah di facebook SARAH SUHAIMI atau page SUFI SHOPPE AND BAKE atau emailkan ke ssas_008@yahoo.com (^_^)
 

Salam Aidilfitri


 بسم الله الرحمن الرحيم   
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua.. Maaf Zahir dan Batin.. kalau ada salah silap selama ni samaada sengaja atau tidak, harap dimaafkan.. Tak sempat nak update pasal raya lagi di blog .. Hari ni baru ada masa dan rajin sikit nak update.. So, macam mana raya?? Banyak ke dapat duit raya.. Sarah xdapat banyak pon.. dah keje kan.. Tapi still dapat dari kakak dan abang..huhu..tq2.. 


Sarah sekarang masih bercuti di Taiping.. Sabtu baru balik Bangi.. Isnin dah kerja.. :)
Tapi kalau ada yang nak beli baju atau bahan-bahan bakeri secara online boleh la contact sarah.. Barang ada.. Insya-Allah kita akan pos secepat mungkin lepas korang bayar..

Rajin2 la singgah page SUFI SHOPPE AND BAKE tau.. Selamat Hari Raya :)

Friday, July 12, 2013

Keputusan UPU

بسم الله الرحمن الرحيم  
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

Alhamdulillah..dah masuk hari yang ke-3 kita berpuasa.. so, macam mana??ok..hehe.. semalam merupakan hari keputusan UPU untuk lepasan STPM/SETARAF.. sarah dapat tawaran masuk ke UKM.. alhamdulillah..seronok sangat..ye la masa lepas SPM xdapat.. dah dapat untuk lepasan diploma sambung Ijazah xdapat nak pergi pulak..


 memang ramai yang tanya kenapa xsambung..rugi la..bukan senang nak dapat..huhu..xpe la..mungkin ada yang lebih berminat untuk sambung boleh gantikan tempat sarah..sape-sape yang dapat masuk UKM kos sama dengan sarah meh kenal-kenal kat sini..xdapat belajar sama-sama kenal kat sini pon dah cukup kot..huhu :(

Promosi di page SUFI SHOPPE AND BAKE sehingga ahad ini 14 JULY 2013.. 
Jom tengok koleksi-koleksi yang ada selagi stok masih ada :)


Wednesday, July 10, 2013

Promosi Ramadhan

بسم الله الرحمن الرحيم  
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

 Jom tengok koleksi-koleksi baju di SUFI SHOPPE AND BAKE.. start hari ini hingga ahad sahaja offer baju.. cepat.. Selagi stok masih ada


Harga yang berpatutan untuk jenis kain yang bermutu.. Material juga berkualiti tinggi dan jahitan yang kemas untuk keselesaan anda.. Kalau ada yang berminat boleh pm code dan size di page SUFI SHOPPE AND BAKE.. Like dulu ye untuk mendapatkan harga offer :)

Tuesday, July 9, 2013

Salam Ramadhan

 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

Salam ramadhan dan selamat berpuasa semua.. 

Jangan ponteng2 tau :)

Surah Al-Baqarah, Ayat: 183 "wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa"

Gambar dari Google
  
Selamat Berpuasa (^_^) 
 Jom like page SUFI SHOPPE AND BAKE.. Esok hingga ahad ada promosi sikit sempena ramadhan tahun 1434h.. Selagi stok masih ada :) 

Friday, July 5, 2013

Tempahan dah Siap :)


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
Alhamdulillah.. Profile picture dan cover timeline yang sarah tempah dari DayangDeno dah siap..sarah dah letak di page SUFI SHOPPE AND BAKE..sarah suka sangat..ape pendapat korang?? huhuhu


-Dilarang copy dan edit-
Sarah ada jual pelbagai koleksi baju dengan pelbagai corak dan warna secara online.. Nantikan promosi ramadhan bersama sarah di page tak lama lagi..
Selagi stok masih ada. =) 
Jangan lupa LIKE page sarah ye =)


Wednesday, July 3, 2013

Terbaru!! Kurung Shasa.. :)

 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
Corak terbaru Kurung shasa dah sampai!!
  Corak kotak-kotak yang sangat menarik dan bahan daripada cotton!! best pakai :)
 
 
 
 
  
 Harga :RM160 Termasuk pos
Bahan :Cotton
Size :XS,S,M,L,XL
UKURAN
(XS) baju=bahu :13'', ukurlilitdada :38'', ukurlilitpinggul :39'', lengan :22.5'', labuh :39''
kain=ukurlilitpinggang:31'', ukurlilitpinggul:38'', labuh :40''
(S) baju=bahu :14'', ukurlilitdada :39'', ukurlilitpinggul:40'', lengan :22'', labuh :40''
kain=ukurlilitpinggang :32'', ukurlilitpinggul :40'', labuh :40.5''
(M) baju=bahu :14.5'', ukurlilitdada :43'', ukurlilitpinggul:44'', lengan :22.5'', labuh :40''
kain=ukurlilitpinggang :33'', ukurlilitpinggul :42'', labuh :40.5''
(L) baju=bahu :16'', ukurlilitdada :45'', ukurlilitpinggul:46'', lengan :24'', labuh :41''
kain=ukurlilitpinggang :34'', ukurlilitpinggul :46'', labuh :41.5''
(XL) baju=bahu :17'', ukurlilitdada :46'', ukurlilitpinggul:47'', lengan :24'', labuh :41''
kain=ukurlilitpinggang :36'', ukurlilitpinggul :48'', labuh :42.5''

 Berminat?? Terus pm sarah di SUFI SHOPPE AND BAKE :)
Boleh tengok corak dan warna lain di page ye (^_^)

Tuesday, July 2, 2013

Jubah Exclusive


 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Masih belum beli baju raya?? xada masa untuk keluar beli??  Jom dapatkan baju raya di SUFI SHOPPE AND BAKE.. Serikan raya anda dengan koleksi baju dari sarah (^_^)

 
 Harga :RM170 Termasuk Pos
Bahan :Chiffon+Lining cotton
UKURAN :
Saiz S= Bahu 14",Dada 17",Lengan 21.5"Labuh Baju 55".
Saiz M=Bahu 14.3"Dada 17.5"Lengan 22",Labuh Baju 55".
Saiz L=Bahu 14.7"Dada 18"Lengan 23",Labuh Baju 55"

 
 
 Harga :RM180 Termasuk Pos
Bahan :Chiffon+ Lining
UKURAN :
S-bahu:13.5", ukurlilitdada:34", ukurlilitpinggul: 41", lengan:22", labuhbaju:55"
M-bahu:14.5", ukurlilitdada:36", ukurlilitpinggul:42", lengan:22", labuhbaju:55"

Baju dah xbanyak yang tinggal.. sarah masukkan saiz yang ada sahaja.. Untuk warna lain boleh tengok di page ini [SUFI SHOPPE AND BAKE].. (^_^)



Friday, June 28, 2013

ChurpChurp dan Says (^_^)


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam blogger semua.. Mesti bosan kan tengok sarah post tentang baju je..hehe.. ok la hari ni nak cerita sikit tentang blogger Dayang Deno.. Ada yang kenal?? Dia ada menerima tempahan doodle dan lain-lain..[TENGOK SINI] Sarah dah tempah kat dia profile picture dan cover facebook timeline untuk page sarah di facebook.. tak sabar tengok hasilnya.. Mesti cantik, cute2 gitu..hehe.. Nanti dah siap sarah tunjuk kat anda semua ye..

 Ok semua jom blogwalking mencari idea sambil tengok blog-blog lain yang cantik dan cun-cun.. Malu plak rasa tengok blog sendiri ni.. Tak sempat nak edit-edit :( Ada yang nak tolong editkan.. Kalau free ok la.. :p

Sapa yang xde Churpchurp dan says.. daftar sekarang dengan sarah.. rugi ada blog tak share iklan-iklan ni..dapat duit tau bila ada yang tengok.. share di facebook dan twitter pon boleh..Cepat-cepat daftar..Iklan tengah banyak ni..

Daftar ChurpChurp PERCUMA [KLIK SINI]
Daftar Says PERCUMA [KLIK SINI]


Tengok la hasil share sarah..Kalau anda yang rajin-rajin ni share mesti lagi banyak.. Bila dah cukup RM100 dah boleh cashout.. dia akan hantar cek ke rumah.. Pastikan anda isi nama, alamat dan no IC dengan betul ye.. Tutorial pasang iklan-iklan ni boleh google.. Ramai blogger yang dah buat tutorial..

 Ok.. Selamat Mencuba dan mendapat $$$$ ($_$)


Wednesday, June 26, 2013

Blouse Tunik Plain :)


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
Blouse Tunik Plain..Boleh dipakai ke pejabat atau aktiviti santai yang lain.. Harga yang berpatutan untuk jenis kain yang bermutu.. Material juga berkualiti tinggi dan jahitan yang kemas untuk keselesaan anda.. Kalau ada yang berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^) 


 

 

Harga : RM70 Termasuk pos
Bahan :Cotton Silk Denim
UKURLILIT
Ukuran Size M=: Bahu 15",Dada 39",Lengan 22",Labuh Baju 35".
Size L=Bahu 15.7",Dada 40",Lengan 22",Labuh Baju 35".
Size XL= Bahu 16",Dada 42",Lengan 22.5',Labuh Baju 35".

 Berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)
 

Blouse Muslimah Kotak :)


 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

  Blouse Muslimah Kotak..Boleh dipakai ke pejabat atau aktiviti santai yang lain.. Harga yang berpatutan untuk jenis kain yang bermutu.. Material juga berkualiti tinggi dan jahitan yang kemas untuk keselesaan anda.. Kalau ada yang berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)


 
 

 
 
 

  Harga : RM55 Termasuk Pos
Bahan : Cotton
UKURAN:UKUR LILIT
S-bahu :14.5",dada:38",pinggul :42",labuh lengan :21.5",labuh baju :29"
M-bahu:15",dada :39",pinggul :44",labuh lengan :21.5",labuh baju :29"
L-bahu :15.5",dada :42",pinggul : 45",labuh lengan :21.5",labuh baju : 30.5"
XL- bahu :16",dada :43",pinggul :46'',labuh lengan :21.5",labuh bju :30.5"

 Berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)

Thursday, June 20, 2013

Blouse Tunik ;)


 بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Blouse Tunik.. Boleh dipakai ke pejabat atau aktiviti santai yang lain.. Harga yang berpatutan untuk jenis kain yang bermutu.. Material juga berkualiti tinggi dan jahitan yang kemas untuk keselesaan anda.. Kalau ada yang berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)





 

 Harga : RM65 Termasuk pos
Bahan :Cotton
Ukuran : UKURLILIT
Size M=: Bahu 15",Dada 39",Lengan 22",Labuh Baju 35"
Size L=Bahu 15.7",Dada 40",Lengan 22",Labuh Baju 35".
Size XL= Bahu 16",Dada 42",Lengan 22.5',Labuh Baju 35".

 Berminat boleh pm code dan size di facebook (SARAH SUHAIMI) atau (SUFI SHOPPE AND BAKE) atau sms/whatapps ke 013-4719407  (^_^)