Followers

Friday, March 25, 2011

Jeng3

hahahaha..xde kaitan pon ngn tjuk ape yang bakal aku tulis ni..just nk promote bisnes kakak aku je..klu aku die bg percume..ngn kwan2 kira mahal ckt..xde la..gurau je..hehehe..klu korang berminat nk order kt kakak aku..bgtau ok..bg gambr je pon dah ckup..kt bawah ni ade beberapa contoh yg die dah buat..n dibantu kawan die (xkn aku plak)..klu berminat la..msj tau..jgn malu2..klu ade yg kaya2, bnyk duit lbh..bg la die ckit buat modal nk bukak kdai..skrg just buat kecil2 je..kuih2 itu boleh didapati di Needa Bakery..ok..g la rse kt sne..hahaha..sedap je..klu die buat..aku orang pertama yg abiskn..hehe..

bley di dapati di kiosk di Giant Lukut, Negeri Sembilan (kakak aku yg sulung nye kiosk la tp bukan die yg jage)..alhamdulillah..penghantaran yg pertama ari 2 dah abis..bru2 ni dah antar yg kedua plak..harap2 laku lg la..aku yg tolong buat ni..ada bakat x..kih3


kt gambar dah tertera facebook dia kn..ape lg..add la..jgn lupa order skli tau..

hah..yg mne nk kawin 2..kek mcm ni mst jd idaman kn..kawan2 aku..korang klu kawin, harus tempah kt kakak aku tau..bantulah sesame Islam yerk..hehehehe.. (^_^)

* kakakku tersayang..jgn lupe bg komisyen yerk..hehe..untuk raya akan datang..nk order kuih raya pon bley..n teramat dialu-alukan..daaaa..sebarang pertanyaan..komen je kt bawah ni..aku on9 slalu..n untuk maklumat lnjut tntg bisnes kakak2 aku..bukak blog ni plak..

http://aliatradinghouse.blogspot.com/

Tuesday, March 8, 2011

Muhasabah Cinta

EdCoustic - Muhasabah Cinta

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

*ni lirik untuk lagu kt blog aku..dgr la..xlme lg aku nk tukar.....layan je..

Wednesday, March 2, 2011

One Piece


It was a time when pirates ruled the seas. Several bands of pirates were battling over the great hidden treasure, One Piece, which was left by the now legendary pirate king, Gol D. Roger. There was a young boy who admired pirates. His name was Luffy. One day, he mistakenly eats a devil's fruit turning himself into a rubber man.

Ten years have passed since that incident. Luffy sets out to sea all alone. He sets out to become a great pirate captain and his great adventure begins. "I'm going to be the Pirate King! I'm going to get One Piece!"

*must watch this tv show...i skrg dah tgk smpai epi 400..hehe..ske sgt..gomu gomu..hehe..

Program Dakwah Semester 3

'Transformasi Dakwah Menjana Al-Falah' 2 la tema kteorg..seramai 100 pelajar Sekolah Kecemerlangan Kluster Sekolah Kebangsaan Jalan 3, Bangi, Selangor dan seramai 12 fasilitator..Program dakwah ni wajib untuk dak2 Diploma Pengajian Islam semester 3(2010/2011)..xkira la Syariah, AlQuran dan ASSunnah, Usuluddin n Dakwah wajib wt..



Pengarah Program : Quddus
Timbalan Pengarah Program : Faain
Setiausaha : Abu Bakar
Penolong Setiausaha : Sarah (aku la)
Bendahari : Zaimah
Biro Makanan : Putra Hammadi
Biro Disiplin : Hairul Amin
Biro Keselamatan : Naim
Biro Cenderahati : Sakinah
Biro Teknikal : Hisyamuddin
Biro Protokol : Shahriman

bkn 2 je keje kteorg..2 cume sblm ke kem..kt sne contohnye aku la..kne jd runner plak..n ditambah ngan tugas jd fasilitator..aku dpt 10 pelajar pompuan...kpd korang2 sume, aku mnx maaf klu xdpt nk jlnkn tugas ngan baik..n tima kasih atas kerjasama yang korang dah berikan..n spe yg pergi untuk kem yang kedua 2..seramai 6 org..aku xtau pon..bgs tul korang..ngah exam pon berdakwah yerk..good2..so,aktiviti time dakwah ni cm biase la ceramah, qiamulail dan aktivti berkumpulan..best, sedih, kecewa, penat, seronok sume ade.. ^_^ hrp2 dpt buat kem dakwah cm ni lg..

Tuesday, March 1, 2011

cuti oh cuti

Bosan gak cuti..xde pe nk wt..cadang nk mnx keje..tp ari ni xsht plak..tp sempat g on9..hehe..just nk men game cityville..klu xbkk, mati la pokok yg aku tanam 2..erm..bru je abs exam dah demam..xsempat nk membazir elektrik umah dengan menonton movie, men ps2, on9 24 jam,tgk tv, mkn..skrg ni ngah layan cite kejora dan bintang..setiap ari isnin - jumaat kul 630 - 730 ptg di astro ria..best2..ske tgk baim wong..wlaupun dah tgk ending kt youtube still lg nk tgk kt tv..hehe..sori la randy pangalila, skrg i mnt baim wong...



baim wong,
alyssa soebandono,
amanda,
lucky perdana


Td bru je terantuk kt dinding..skt gler..pas2 muntah..adik aku bley lg gelak..rse nk blasah je..yang sorang lg 2,men game je tau..esok nk periksa langsg xbkk bku..hurm..mcm2..duk umah ni asyk gaduh ngan diorg je..cm budak2..tp sume ni la kenangan ble dah besar.. kn2..ingt2 blik, mesti gelak je..

erm..skrg enset dah xpegang..men baling2 je..jarang msj org..enset 2 ade bateri ke x pon xtau..mak ajak ajar dak ngaji kt PASTI..rse cm xsedia je..(mengada2, ajar dak2 je pon)..mne xnye,kt umah pon aku xtolong ajar dak ngaji..tiba2 nk ngajar kt sne..adoiii..aku kn pemalu...cm ne la nk berdepan ngn masyarakt nnt..hehe..kakak n adik aku ske paksa aku..apsal diorg xpegi..menganggur je kt umah adik aku yg lpsn spm 2..

*kwn2 sume..ape korg wt ble cuti??ce cite2??